Μήνυμα του πρόεδρου προς του πρωτοετείς φοιτητές/τριες ακαδ. έτους 2020-2021

Εκ μέρους του τμήματος οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης θα ήθελα να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας στο πανεπιστήμιο και να σας καλωσορίσω στο τμήμα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης!

Μπορούμε να κατανοήσουμε, μετά την επιτυχία σας, την προσδοκία να έλθετε στο πανεπιστήμιο, να διερευνήσετε τους χώρους και να συναντήσετε τους συμφοιτητές σας! Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά προς το παρόν. Εύχομαι οι συνθήκες να το επιτρέψουν και να συναντηθούμε σχετικά σύντομα. Με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου παιδείας και την απόφαση της συγκλήτου όλα τα μαθήματα του πανεπιστήμιου μας θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, έχουμε εργαστεί ώστε να διαμορφώσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την υποδοχή σας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και την έναρξη και παρακολούθηση των μαθημάτων σας.

· ειδικότερα, όσον αφορά τα θέματα της εγγραφής σας, έχει ληφθεί πρόνοια για την ηλεκτρονική εγγραφή. Τόσο για τις εγγραφές, όσο και για όλα τα υπόλοιπα διοικητικά θέματα, η γραμματεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται και μέσω email.

· όσον αφορά την παρακολούθηση των μαθημάτων, σας έχουν ήδη σταλεί οι σύνδεσμοι μέσω των οποίων μπορείτε να συνδεθείτε και να παρακολουθήσετε τα μαθήματά σας. Ειδική ανακοίνωση βρίσκεται στην ιστοσελίδα του τμήματος με ενημέρωση για τους συνδέσμους που πρέπει να ακολουθήσετε για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

· η ιστοσελίδα του τμήματος θα επικαιροποιείται και θα βελτιώνεται συνεχώς ώστε να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τα μαθήματα, τις εκδηλώσεις, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας.

· θα θέλαμε να είστε ενήμεροι για τα μέτρα προστασίας και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με την διασπορά του covid-19.

· οι καθηγητές του τμήματος είναι στη διάθεσή σας για επικοινωνία και επίλυση όλων των θεμάτων που σχετίζονται με τα μαθήματα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

· τέλος, ως πρόεδρος του τμήματος, θα είμαι πάντοτε διαθέσιμος να ακούσω τις παρατηρήσεις, τα σχόλια και τις απαιτήσεις για ώστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες σας.

Σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως το δικό μας, οι καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό και η διοίκηση του πανεπιστημίου είναι στη διάθεση των φοιτητών για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας σπουδές και να διαμορφώσουμε ένα ευχάριστο, ασφαλές και δημιουργικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Θα ήθελα, λοιπόν, να σας καλωσορίζω στην πανεπιστημιακή κοινότητα, να σας ευχηθώ καλό ξεκίνημα και να σας διαβεβαιώσω ότι με τη συνεργασία όλων, και κυρίως με τη δική σας συμμετοχή και αποφασιστικότητα, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα αποτέλεσμα αντάξιο της προσπάθειας που έχετε καταβάλει και της αποστολής που έχουμε αναλάβει!

Καλό ξεκίνημα σε όλες και όλους!

Με τιμή,

Καθ. Ιωάννης Ψυχάρης

Πρόεδρος του ΤΟΠΑ

11 Οκτωβρίου 2020
COPYRIGHT © 2020. ALL RIGHTS RESERVED